Bőrhibák kezelése

 
Pigmentáctós problémák, hajszálér tágulatok, rosacea eltüntetése


Pigment foltok

A napsugárzás, az öregedési folyamat és az egészségtelen életvitel hatására a bőr állapota romlik és pigmentációk, bőrkárosodások lepnek fel. A fénysugár 2-4 mm-re a bőrbe hatolva adja le az energiát a kijelölt célterületre és a pigmentálódott szövetrészben elnyelődik. A pigmentrendellenességek kezelésénél a fényhatás következtében a pigmentfoltok besötétednek, ami azt mutatja, hogy a fényenergia elérte a melanint. Ettől nem kell megijedni, a kezelést követően a foltok 1-2 hét alatt világosabbá válnak, majd a szükséges kezelésszám elérése után elhalványodnak. 

Ezzel a módszerrel a következő pigmentelváltozásokat lehet kezelni:
  • Lentigo (sötét lencsefoltok),
  • Chloasma (májfolt, szülés után vagy öregedés következtében),
  • Hyperpigmentáció,
  • Photoageink (napfénykárosodás).
Kezelés előtt és utána
 

 

 

Hajszálér tágulatok, rosacea

A rosacea az arc bőrének szimmetrikus gyulladása. Tartós pirosság és tágult hajszálerek kísérik. Rendszerint az orrtőnél és az orcákon keletkezik, később terjed ki az egész arcra. Makacs gyógyhajlamú, Felnőtt korban idült bőrelváltozás.Az erek fala kitágul ami lehet hajlam, vagy környezeti hatások következménye.
Az ELOS kezelés visszaállítja az erek falában károsodott simaizmokat, és az azokat körülvevő kollagén és elasztikus rostokat. Az értágulatok eltűnnek, a csomók felszívódnak. A kezeléseket 2-3 hetente célszerű végezni 3-5 alkalommal. Az eredmény megtartásának érdekében évente néhány alkalommal fenntartó kezelések szükségesek.

 

Kezelés előtt és utána

 

 

A bőrhibák kezelésénél az optikai energia a különböző kromoforokat célozza. A kromofor gyűjtőnév mely jelenti egyrészt a pigment foltokban lévő melanint amely barna szinű másreszt az értágulatokban lévő oxi-hemoglobint amely vörös színű A kezelőfej 580-980 nm-es hullámhosszúságú fényt bocsát ki, amely tartományokban jól abszorbeál a felületi melanin és a hemoglobin. Ezáltal a célpont hibák (lengitin, telangiektázia) abszorbeálják a fényenergiát, amely hőenergiává alakul át és felmelegíti a célszövet hőmérsékletét. Mivel a hőmérséklet fordítottan arányos az ellenállással, azaz a hőmérséklet növekedésével csökken a célszerkezet ellenállása. A RF energia behatol a felmelegített területre és emeli a célszerkezet hőmérsékletét egy olyan szintre, amely a kívánt kezeléshez szükséges. A felhám a folyamatos hűtésnek köszönhetően védve van a járulékos károsodásoktól. Az RF energia a bőr alatti kötőszöveti rétegben fejti ki hatását, javítja a bőr szerkezetét.

Amint a megcélzott kromoforok a szűrt fényimpulzust szelektíven elnyelik az elváltozások a célstruktúrában megszűnnek az előidézett fototermalis folyamatban. Így a májfoltok, öregségi foltok eltűnnek, a bőr színe ismét egyenletessé válik. Az érelváltozások esetében a fényenergia a kapillárisokban áramló vér festékanyagában, a hemoglobinban nyelődik el. A hőfelszabadulás hatására a kapilláris belső falának szerkezete felbomlik, összehúzódik, elzáródik, majd felszívódik. Közvetlenül a kezelés után az ér elhalványodik vagy bíbor-szürke színű lesz, ez mutatja a fénynek az érhálózatba történő szelektív felszívódását.

© 2017 Szépbőr. Minden Jog Fenntartva. | GDPR Adatvédelmi Irányelvek
Készítette: Greencomp Informatika